Yerma -= مسيحي مالهوش حل =-
تاريخ التسجيل : 17/09/2009
مشاركاتي : 227
الجنس :
نقاط : 35865586
التقييم : 260
الشفيع المفضل : البابا كيرلس
عمري : 27
تاريخ الميلاد : 12/04/1997
الابراج :
الأبراج الصينية :
العمل/الترفيه : الرسم و الترانيم
العلم :
| موضوع: طريقة عمل العيش المصرى و لا الوقفة فى الطوابير ! الإثنين ديسمبر 07, 2009 10:32 am | |
| الأدوات الواجب توافرها فى البيت من أجل صناعة العيش:فرن صغيرة للخبيز (معلش بتشتغل بـ أنبوبة الغاز ) .... سعرها مش غالى
رول لفرد الرغيف أو نشابة
خشبة مستديرة ولها يد خشبية من أجل دخول العيش للفرن 2صاج كبيرزى ده ميزان المطبخ
ملحوظة مهمة: أول ما تجيبى الفرن وتوصليها وتتأكدى من التوصيلات وأنها أمان تشغليها وباستخدام قطعة قماش مبلولة وتمسحيها وهى شغاله كويس علشان مطرح الألومنيوم يطلع وطبعا الفرن يفضل وضعها فى البلكونه ودا أريحلك لأن كمان درجة حرارتها بتبقى عالية أكتر بكتير من فرن البتوجاز
بعد ما تنوى العزم وتتوكلى على ربنا و تجهزى الأدوات دى نبدأ بقى الشغل
المقادير : (تنتج حوالى 15 رغيف) 2 كيلو دقيق فاخر 2 ملعقة ممسوحه ملح 10 جرام خميرة بيرة ردة ناعمةالطريقة:أولا نضيف للخميرة قليل من السكر وشوية ماء دافئ ونسخنها شوية فى فرن البتوجازثانيا نضع الدقيق فى كروانه أو أناء للعجن (واختارى مقاس منابس وخدى بالك أن العجين هيخمر)ثم نضيف إليه الملح والخميرة بعد ما تكون خمرت ثم نبدأ فى إضافة ماء دافئ ونبدأ نعجن كويس ونلف العجينة كويس ونلمها من تحت لفوق ونخلط المكونات كويس مع بعضهالغاية ما يبقى قوام العجينة متماسك بحيث ولا أنها ناشفة ولا طرية (وخدى بالك أنها عجينة بتلزق فى الأيد يعنى متفضليش تضيفى ماء علشان تبطل تلزق فى الحاله دى هتلاقيها طريه خالص ومينفعش فردها)ثم نغطي اناء العجن بكيس بلاستيك (علشان العجينة متلزقش جامد فيه) ونلفها ببطانية ونضعها فى فرن البتوجاز ( وهى دافئه مكان ماسخنا الخميرة)ونتركها لمدة ساعة علشان تخمربعد ما تخمر نقرص العيش تكونى فاتحة ماء الصنبور و تاخدى من العجينة وتبليها قليلا بالماء علشان متلزقش جامد فى إيديك وتوزنيها على الميزان حوالى 200 جرام الرغيف ونكون مجهزين صاج ومفروش ردة ناعمة ونضع علية الأرغفة و خلى فيه مسافة بين كل رغيف والأرغفة الأخرىغطى الصاج بكيس بلاستيك وأتركيهم ساعة علشان يخمرواالمرحلة الأخيرة الخبيزشغلى الفرن وخلي الشعلة اللى تحت عاليه واللى على الجانبين قليلهعلى الطرابيزة أفرشى شوية ردة ناعمة وحطى الرغيف عليهاأنثرى قليل من الدقيق فوق الرغيفوأبدئ بواسطة النشابة أو الرول أفردى الرغيف لحد ما يوصل لمقاس مناسب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]أمسكى الرغيف كويس وأنقليه على الخشبة المستديرة واللى من خلالها أرمى الرغيف فى الفرن[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]أستنى شوية لحد لما يقب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]بعد كده قومى بتعليه النار اللى على الجانبين علشان يحمر من فوقتقدرى تخرجى الرغيف وبالهنا والشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] منقول | |
|
MT Admin -{ الـــجـــــنـــــرال™ }-
تاريخ التسجيل : 04/08/2009
الدولة : بيقولوا ام الدنيا
مشاركاتي : 1494
الجنس :
نقاط : 37454326
التقييم : 1284
الشفيع المفضل : مارمينا
عمري : 31
تاريخ الميلاد : 18/11/1993
الابراج :
الأبراج الصينية :
العلم :
| موضوع: رد: طريقة عمل العيش المصرى و لا الوقفة فى الطوابير ! الإثنين ديسمبر 07, 2009 4:41 pm | |
| شكرا كتير اختي يرما علي الموضوع الجميل | |
|
youssef.youssef -{ مسيحي جديد }-
تاريخ التسجيل : 11/11/2009
الدولة : egypt
مشاركاتي : 15
الجنس :
نقاط : 35216773
التقييم : 0
الشفيع المفضل : ava kirols
عمري : 35
تاريخ الميلاد : 25/11/1989
الابراج :
الأبراج الصينية :
العمل/الترفيه : student
العلم :
| موضوع: رد: طريقة عمل العيش المصرى و لا الوقفة فى الطوابير ! الأربعاء ديسمبر 09, 2009 11:33 am | |
| | |
|
mak2 -{ مسيحي جديد }-
تاريخ التسجيل : 26/12/2009
مشاركاتي : 39
الجنس :
نقاط : 35053371
التقييم : 40
الابراج :
العلم :
| موضوع: رد: طريقة عمل العيش المصرى و لا الوقفة فى الطوابير ! الأحد ديسمبر 27, 2009 11:59 pm | |
| | |
|